Bikeshoe4u Voet Analyse

Voorkom voetklachten tijdens het fietsen!

Met de Bikeshoe4u voetmeting bekijken we jouw voeten en dan gaan we opzoek naar de best passende fietsschoenen. Door de meting krijgen we een goed beeld van de voet en wat daar het beste bij past. En met onze ervaring kunnen we bepalen welke leest/merken het beste zullen aanvoelen. Daarnaast is het mogelijk door middel van onze grote collectie om verschillende schoenen te proberen. Een goed passende schoen voorkomt al heel veel klachten.

Hebben we de juiste schoen gevonden dan is het in veel gevallen een meerwaarde om een betere inlegzool te gebruiken. Als je voet wordt ondersteunt in de natuurlijk stand dan heeft dat een positief effect op de doorbloeding. We werken met het merk Currex die een aantal zeer goede zolen aanbied. En we werken met thermoplastische zolen die gevormd worden door warmte.

Bij de voetmeting wordt de afdruk van de voet gemeten. Daarbij is het belangrijk dat we ook de stand van het been weten. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald welk zooltype het beste bij jou past.
De Currex zolen zorgen met 3 verschillende types dat er voor elk type voet de juiste zool te vinden is. Het toepassen van de Currex Bikepro zool in een fietsschoen zorgt ervoor dat de voet beter ondersteund wordt. Door deze ondersteuning worden drukpunten (dode voeten) vaak voorkomen en wordt de knie gestabiliseerd.

Voordelen van Currex zolen in fietsschoenen
- 13% verbeterde kniestabiliteit
- 6.5 - 9.5% toename van spier output
- 2.5 - 6.5% verkorte hersteltijd
- 13% toename mechanische efficiëntie

De Currex Bikepro zolen zijn in 3 vormen verkrijgbaar. Bikeshoe4u heeft de juiste apparatuur om te bepalen welk type het beste bij u past.
Omdat we de voet in de natuurlijk stand willen ondersteunen meten we ook de Varus en de Valgus (dit is een kanteling in de voet). En waar nodig vullen we dit op met wedges. De wedges worden aangebracht tussen het schoenplaatje en de schoen. Dit is om de knie zo recht mogelijk heen en weer te laten bewegen. En om overbelastingen te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel. Dan kunnen we gelijk aan de slag!

Team Bikeshoe4u